Wat is de RSW

Wat is de RSW?

De letters RSW staan voor de Regionale Scouting Wedstrijden, misschien hoor je het al in de woorden. Het zijn de scoutingwedstrijden waarbij je strijd tegen andere groepen uit de regio.

Elke jaar in april of mei is het weer zover, groepen uit Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Limmen, Uitgeest, Ijmuiden en Velsen Zuid verzamelen zich op het RSW terrein voor de strijd om de felbegeerde trofee. De winnaar van de RSW mag onze regio vertegenwoordigen op de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden).

Wat moet je allemaal doen tijdens de RSW?

Je bent door jouw leiding in met je ploeg naar de RSW gebracht. In deze ploeg zal je het hele weekend laten zien wat jullie allemaal kunnen. Jullie laten samen zien hoe goed jullie kunnen koken, kamperen, hiken en pionieren. Daarnaast is het samenwerken, gezelligheid, creativiteit en doorzettingsvermogen ook zeer belangrijk.

Het hele weekend laat je dit samen met jouw ploegleden zien dat jullie dit allemaal beheersen. Tijdens de RSW loopt er overal jury rond die jullie hierop beoordelen. Waar ze precies op beoordelen zie je bij puntentelling.

Natuurlijk is er tijdens het weekend ook tijd voor ontspanning en kennis maken met andere scouts. Zo hebben we altijd een super leuk avondspel met iedereen en is er soms wat tijd tussendoor om te chillen.